dinsdag 3 januari 2012

Help! Construktie problemen!


Voor het grote huis gebruik ik geplastificeerde mallen. Om te voorkomen dat ze steeds wegglijden op de stof, gebruik ik kleine stukjes schuurpapier, die ik op de achterkant van de mal plak. Althans, dit probeer ik. Maar de stukjes schuurpapier vallen er steeds af. Bij andere quiltsters lees ik altijd dat ze dit doen en ik snap dus ook even niet wat ik fout doe. Is er een speciaal soort lijm voor nodig? Of zie ik iets anders over het hoofd?
Wie kan mij hiermee helpen?

5 opmerkingen:

 1. Marina, ik koop de schuurpapierplakkertjes (mooi woord) kant en klaar in de winkel (USA). Het zijn mini rondjes en ze hebben plak aan de achterkant. Ik plak ze overal onder. Ook op mijn Omnigrid snijmallen/meetlatten. Bij mij is er nog nooit eentje afgevallen. Ik vind jou idee heel goed misschien moet je plak gebruiken dat op geplastificeerd houdt. Ik hoop dat je de juiste plak kunt vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marina,ik plak het schuurpapier er met dubbelzijdig plakband op.Dat doe ik ook met schuurpapier op liniaals.Succes Els

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe net als Els, en gebruik dubbelzijdig tape, werkt perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe het heel anders: ik heb een klein plankje (eenmalig) beplakt met schuurpapier en daar leg ik de stof op, dus geen schuurpapier op de mallen zelf, scheelt je een hoop geplak!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Marina, ik werk volgens een heel ander systeem....
  Teken het huisje op dikkere vlieseline, knip het uit, strijk op de stof en knip vervolgens uit met naadtoeslag.
  Werkt super, omdat alle naadtoeslagen een quart inch zijn, daar heb ik een lineaal voor met een randje eraan....
  Groet Sis ( sisvoorn@live.nl )

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...